Helaas de bijeenkomst is vol!!
klik op de afbeelding voor het programma:
Toekomst van Sedatie: Innovaties en Expertise in de Anesthesiologie
Sedatie is voor ons als zorgverleners een boeiend en veelzijdig onderwerp. Het speelt een cruciale rol bij verschillende (zorg)toepassingen, van het trekken van een kies, pijnbehandeling tijdens de bevalling, tot het inzetten van kunstmatige slaap op de intensive care. De toepassingen zijn talrijk en de vraag zal alleen maar toenemen. Juist deze veelzijdigheid, gecombineerd met de betrokkenheid van verschillende zorgprofessionals, maakt sedatie een interessant maar soms ook complex terrein. Voor de allereerste Sedatiedag nodigen we daarom alle zorgprofessionals die met sedatie te maken hebben van harte uit om deel te nemen.
Tijdens deze dag komen diverse thema's aan bod: Hoe organiseer je een effectief sedatieteam? Wat zijn de mogelijkheden voor sedatie bij kinderen die een infuus moeten krijgen? Hoe pas je langdurige sedatie toe op de intensive care? En, daarnaast gaan anesthesiologen je bijpraten over de belangrijkste punten uit de nieuwe richtlijn. Deze dag bied je niet alleen de mogelijkheid om je eigen kennis te vergroten maar ook in discussie te gaan met vakgenoten. Mis deze inspirerende dag niet en zorg dat je erbij bent!
Deelnamekosten
€ 180 - Medisch specialisten
€ 120 - Aios/Zorgprofessionals niet medisch specialist
UITGELICHT
Highlights van de nieuwe richtlijn Sedatie en Analgesie bij volwassenen
Prof. dr. Benedikt Preckel, anesthesioloog, Amsterdam UMC
De richtlijn Sedatie en Analgesie bij volwassenen bevat nieuwe aanbevelingen betreffende een aantal aspecten rond sedatie voor procedurele ingrepen op de operatiekamer en buiten het OK complex, met een apart stuk voor sedatie bij acute procedures.
In deze inleidende presentatie wordt ingegaan op verantwoordelijkheden, team en logistieke invullingen van de sedatie praktijk, als ook meer medische aspecten, zoals nuchter tijden, gebruik van monitoring en toedienen van zuurstof tijdens een procedure onder sedatie.
Non farmacologische interventies
perioperatief en op de IC
dr. Peter van Vliet, Neuroloog-intensivist, HMC
Muziek is een veelbelovende niet-medicamenteuze interventie die kan helpen in angst- en pijnreductie bij patiënten in het perioperatieve proces. Het is een eenvoudig toe te passen middel tijdens diverse ingrepen en kent geen wezenlijke bijwerkingen. Het gebruik van muziek binnen het kader van ‘evidence based medicine’ kent nog wel wat obstakels, omdat het lastig is om de effecten van muziek met klassiek opgezet gerandomiseerde trials te onderzoeken.
Desondanks is er veel wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd, waarin de positieve effecten van muziek op patiënten duidelijk worden. In deze sessie worden deze diverse kanten van muziek in de patiëntenzorg besproken, aan de hand van diverse studies en voorbeelden uit de praktijk.